top of page

Darázsirtás Velence vonzáskörzetében

Egészségügyi kártevőírtó és egészségügy gázmester végzettséggel is rendelkezem; több ezer sikeres darázsirtás bevetésen vagyok már túl.

Nagyobb munka esetében a felméréshez és az árajánlathoz tartozó kiszállás Velence területén minden esetben ingyenes. Megkeresését követően jellemzően még aznap vagy másnap kiszállok a helyszínre, hogy felmérjem és megtervezzem a kártevőírtást.

A hétköznapokban a darazsak okozhatják a legtöbb bosszúságot, ezért első sorban darazsak irtására specializáltam vállalkozásomat. Ezen a téren kiemelkedő a tudásom és a rendelkezésre álló eszköztáram.

A rejtett darázsfészkek gyorsabb felkutatása érdekében hőkamerával is dolgozom.

Bármilyen típusú rovar- és rágcsálóirtást biztonságosan és hatékonyan végzek el.

A magasban, szűk és veszélyes helyen lévő kártevő- vagy darázsirtás elvégzése sem okozhat számomra meglepetést.

Sürgős esetben hétvégén vagy éjszaka egyaránt vállalok darázsirtást.

Darázsirtás Velence területén
Darázsirtás Velencén és környékén

Darázsirtás Velence megye területén és környékén

Magyarországon rengeteg fajta darázs él, ám egy számottevő része teljesen veszélytelen ránk nézve, sőt kifejezetten kerül minket és rendkívül hasznosak is. Létezik azonban 7-8 féle szinte mindenki által ismert darázs, azok közül is van 3 olyan darázsfajta, amelyik aggodalomra adhat okot, ezen fajtákat ajánlott messziről elkerülni.

Német darázs

Egész Európában elterjedt darázs fajtáról van szó. A színezete sárga és fekete, majdnem összetéveszthető közeli rokonával, a kecskedarázzsal. Ezek a  darazsak rovarokra vadásznak, melyeket röptükben kapnak el. A zsákmányt szétrágják és kis golyókat formálnak belőlük, a dolgozók ezekkel táplálják a lárvákat és a királynőt. Előfordul, hogy érett gyümölcs nedveit is nyalogatják.

 

Legkedveltebb fészkelőhelyük a padlás, a redőnytok, fali védett helyek. Kifejezetten ezekre a területre is vannak darázsirtás szolgáltatásaim.  Ha megijednek támadnak vagy csípnek, mert megtalálta a darázsfészket semmiképpen ne akarja a darazsakat kiirtani, hívjon engem!

Kecske darázs

A kecskedarázs egy valódi társas rovar és fénykedvelő. Lárváit a zsákmányolt feldarabolt rovarokkal (például hernyó, légy, fátyolka stb.) táplálja, míg maga az édes nedveket, rovarok, gyümölcsök és döghús levét, nektárt, mézharmatot fogyaszt. A királynő 10 hónapig, a herék és a dolgozók 4 hétig élnek. Csak a királynő vészeli át a telet.

Kiemelkedően fontos, hogy dögevő, ezért akár betegségeket is terjeszt és rendkívül agresszív. Semmiképpen se próbáljon egyedül leszámolni velük, baj esetén keressen akár éjszaka is!

Lódarázs

A lódarázs az egyik legnagyobb darázsfajta (akár 3,5 centis is lehet) és kifejezetten veszélyes. A kifejlett lódarazsak telente elpusztulnak, csak a megtermékenyített jövendő királynők telelnek át. Az őszi születésű nőstények májusban aktivizálódnak addigi rejtekhelyükön, és első dolguk, hogy megfelelő helyet találjanak fészküknek. A darázs fullánkján nincsenek horgok, így nemcsak más rovarok testéből, hanem az emlősök bőréből is képes visszarántani anélkül, hogy a fullánk kiszakadna, éppen ezért olyan veszélyesek.

Ne közelítse meg fészkét és ne próbálja felhergelni! Ha segítségre van szüksége keressen bizalommal!

 

Az évek alatt megszerzett tapasztalat garantálja az aktuális probléma szakszerű és gyors megoldását. A darázsirtás rendkívül nagy gyakorlatot, rugalmasságot és megfelelő szaktudást igényel. Amennyiben darázsirtás szolgáltatásra van szüksége Veszprémben vagy a környékén forduljon hozzám bizalommal!

Darázsirtás Velence

Darázsirtás Velence. Egyedi árajánlatért kérem hívjon!
+36 30 380 3160

bottom of page