top of page
Writer's pictureBauer Attila

Darázsirtás Pécs városában

A darazsak megjelenése egy háznál bizony komoly aggodalomra adhat okot, hiszen enyhe vagy súlyos allergiás reakciók is előfordulhatnak egy-egy csípést követően. Erre pedig a folyamatos döngicsélés és a házba bejutó példányok folyamatosan emlékeztetik is az embert. A házi módszerek pedig igen veszélyesek, ráadásul nem is teljes mértékben hatásosak. Mindezekre nyújt tökéletes megoldást a darázsirtás Pécs környékén, szakemberek által.


Miért veszélyesek a darazsak?

Mikor egy darázs megcsípi az embert, különböző anyagokat juttatnak a szervezetbe, ezekre pedig mindenki másképpen reagál. Van, aki a csípés fájdalmán kívül semmit sem érez, míg másoknál enyhe vagy akár egészen súlyos allergiás reakciók is előfordulhatnak, amely halálos kimenetelű is lehet. Ráadásul mindez később is kialakulhat, nem egy olyan példát ismerünk, amikor valakinek korábban nem okozott gondot a darazsak támadása, évekkel később viszont komoly tüneteket produkált utána. Éppen ezért fontos nagyon elővigyázatosnak lenni és mielőbb megszüntetni a veszélyforrást, ha a otthona közelében telepedtek le a darazsak.


Miért jó megoldás a darázsirtás Pécs vonzáskörzetében?

Bár számos házi módszer létezik, a rovarirtás a legtöbb esetben szakértelmet kíván, hiszen ezáltal lesz biztonságos és garantáltan hatékony az irtás. Ráadásul léteznek olyan kártevők melyeknek irtása magas biológiai és irtószer ismeretet igényel és ennek hiányában veszélyes is lehet. Nem beszélve arról, hogy számos helyen előfordulhat a fészek, olyanokon is, amelyek nehezen hozzáférhetők. Épületekben, falakban, padlástérben, eresz alatt, tűzfalon vagy számos más helyszínen. A módszereket tekintve pedig számos megoldás létezik.


Ami biztos, hogy első lépésként a helyszínre érkező szakember felkutatja a darazsak fészkeit, majd felmérve a veszélyeket és a kockázatokat az ingatlan tulajdonossal egyeztetve szervezi le a biztonságos munkavégzést. E téren a leggyakrabban alkalmazott módszer a permetezés a fészekre közvetlen, majd a fészek körüli felületekre is. Jó megoldás lehet ezen felül az úgynevezett porozás is, amely akkor nagyon praktikus, ha darázsfészek csak nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető helyen található. Ilyenkor egy röplyukon keresztül kell az irtást elvégezni, melyre a permetezés, amely csak e módszer által lehetséges. Mindez egy speciális, nagynyomású porozógéppel a lyukon keresztül történik. Az anyag megtapad a felületen és hosszú ideig megőrzi ölő hatását. Ezen felül természetesen még számos más módszer létezik, amelyek kapcsán mindig a szakember dönt a megfelelő eljárással kapcsolatban. Ezért is jó választás a darázsirtás Pécs vonzáskörzetében, amennyiben itt található a helyszín.


Biztos lehet abban, hogy ha ránk bízza a darázsirtást, mielőbb a helyszínre sietünk és segítünk függetlenül attól, hogy hol fészkelnek a darazsak és hány fészek található az adott területen. Így végre újra nyugodtak lehetnek a hétköznapok és nem kell aggódni csípés vagy allergiás reakció miatt.

33 views0 comments

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page