top of page

Miért lehet rendkívül hasznos a darázsírtás Pécs városában?

Magyarországon a két legelterjedtebb rovarcsoport a darazsak és a méhek. Ártalmuk és biológiájuk sok szempontból megegyezik, ugyanakkor hasznosságuk nagyon különböző. A darázs és a méh közötti alapvető különbség, hogy a darázs akár többször is képes csípni, mivel a fullánkját vissza tudja húzni. cikkünkből kiderül, hogyan menthet a darázsírtás Pécs belterületén életeket.


Mi a különbség a méhek és darazsak között?


A darázs a méhtől nagyobb, karcsúbb és kecsesebb felépítésű rovar. Alapvetően egy ragadozó állat, ami főleg kisebb rovarokkal táplálkozik. Állati fehérjére van szüksége életben maradásához, így a kerti sütögetések vagy a szabadban megterített asztal, és az arra kitett húsételek illatai nagyon csalogatóak számára.

Ezzel szemben a méhek a darazsaknál kisebb és zömökebb testalkatú ízeltlábúak. Virágport gyűjtögetnek, ezért őket sokkal inkább az erős virágillatok vonzzák az ember közelébe. Ha a szabadban tartózkodunk többet, kerüljük az erős és édes illatú parfümök és dezodorok használatát. Emellett még nagyon vonzóak a méhek számára az édes illatú gyümölcsök, cukrozott üdítők és a sütik.


A darázsírtás Pécs városában is elérhető, mi kerülhető el, ha igénybe veszi a szolgáltatást?


A darázs csípése általában veszélytelen, enyhe duzzanattal jár, azonban lehet halálos is, ha allergiásak vagyunk rá. Szükséges azonnal mentőt hívni: ha a csípés után rekedtséget, nehézlégzést, sípoló légzést észlelünk, ha a csípés a szájat, nyelvet, torkot érte, ha duzzadni kezd az arcunk, nyelvünk, fülünk, szemünk, ha hányingerünk van, ha hányás/hasmenés jelentkezik, ha ájulás, szédülés vagy gyengeség érzés fog el.


Egyéb esetekben a szúrás helyén kisebb-nagyobb duzzanat keletkezhet, amit viszkető, égő, és fájdalmas érzés kísérhet. A darázscsípés lúgos kémhatása miatt, savas kémhatású szerekkel tudjuk semlegesíteni. A leggyorsabb és leghatékonyabb, ha ecettel lemossuk, vagy ecetes borogatást teszünk rá. Ezzel szinte azonnal enyhíthetjük a fájdalmat és a viszketést. Segítség lehet a citromlé, hagymakarika, levendula olaj használata is.

A darázsírtás Pécs városában is elérhető. Magyarországon tipikusan négy fajta darázs okoz problémát: a francia darázs, a német darázs, a kecske darázs és a lódarázs. Ezek írtása különösen szükségessé válhat, ahol ezek a kellemetlen rovarok megtelepszenek. A darazsakat mindenki igyekszik elkerülni, hiszen a csípésük nagyon fájdalmas. Ha darázsírtásra van szüksége, minden esetben kérje szakember segítségét.


Az eljárás során a helyszínen választják ki az alkalmazandó írtási módszert a szakembereink. A darázsírtás Pécs városában történhet permetezéssel, porozással, aeroszolos (spray, hidegköd), vagy füstpatronnal. Az alkalmazott darázsirtó szerek lehetnek taglózó és kiűző szerek is egyben. A taglózó hatásnak köszönhetően a fészekben lévő darazsak elpusztulnak. A darázsirtás idején a fészken kívül lévő darazsak a kiűző hatásnak hála nem mennek vissza. Az irtószer biztosítja, hogy a szezonban a darazsak már biztosan ne okozzanak problémát.


A darázsírtás Pécs belterületén átlagosan 30-45 percet vesz igénybe, azonban időtartama függ a fészek méretétől, és megközelíthetőségétől. Ha kiterjedése olyan nagy, vagy megközelítése különösen nehéz, tovább tarthat.


Ha a kártevők gondot okoznak Önnek és családjának, hívja segítségül a darázsírtás Pécs csapatát, hogy kényelmesen tölthesse a szabadban a nyarat.


9 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page