top of page

Mikor hasznos a szakember által végzett darázsirtás Veszprém megye területén?

Bár kevesen tudják, de elképesztően sok fajta darázs létezik, egészen pontosan csaknem kétszázezer típusukat tudjuk megkülönböztetni világszerte. A Magyarországon élő darázsfajok létszáma sem elhanyagolható, körülbelül tízezerre tehető. Mivel szúrásukkal veszélyt jelentenek az emberek számára, mindenképpen el kell őket távolítani az otthonunk közeléből. Ilyenkor hasznos egy szakember által végzett darázsirtás Veszprém megye területén. Lássuk, miről is van szó pontosan és mi mindent érdemes tudni a témával kapcsolatban!


Miért fontos, hogy a darázsirtás Veszprém megye területén is el legyen végezve?

A méreg, ami a darázscsípés által a szervezetünkbe jut, allergiás reakciót ezáltal akár fulladást is okozhat az arra érzékeny emberek számára. Ez a lakosság körülbelül 2 százalékát érinti, viszont nem feltétlenül alakul ki gyermekkorban, akár idősebbek körében is váratlanul kiütközhet egy csípés nyomná, Éppen ezért mindig óvatosnak kell lennünk. Ráadásul a darazsak igen harcias rovarok, nem érdemes piszkálni a fészküket. Ugyanis ha veszélyt éreznek, akkor azonnal támadnak. Előfordulhat ez akkor is, ha megpróbáljuk elhessegetni őket de abban az esetben is, ha valami miatt a fészkük közelében érzik a veszélyt. Sokan nem tudják, de a darazsak a fullánkjukat többször is belénk döfhetik, fokozva ezzel a méreganyagok jelenlétét a szervezetben és növelve az allergiás reakció kialakulását.


Milyen darazsakkal találkozhatunk az otthonunk közelében?

Jellemzően három darázsfaj az, amelyik a leggyakoribb és a legnagyobb számban megtalálható Magyarországon is. Így az otthonunk közelében legtöbbször lódarázs, francia darázs vagy német darázs fordulhat elő. A fészkeik pedig jellemzően fák odvában, padlásokon vagy a földben található lyukakban találhatók. Fontos, hogy nem szabad őket összetéveszteni a méhekkel, bár sok téren hasonlítanak egymásra. A darazsak általában fajtájuktól függően 15-20 milliméter nagyságúak, vagyis jóval nagyobbak a méheknél. Általában fekete sárga csíkok találhatók rajtuk, szárnyaikat pedig két oldalukon maguk mellé tudják simítani.Miért fontos szakembert hívni a darázsirtáshoz?

A fentiek miatt fontos, hogy ha bárhol a környezetünkben azt tapasztaljuk, hogy darázsfészek van jelen, mindenképpen fontos szakembert hívni a helyszínre, nem érdemes házi módszerekkel próbálkozni. Így a darázsirtás szakszerűen és teljes biztonsággal, és hatékonysággal lehet elvégezni, szemben a házi megoldásokkal, amelyek igen veszélyesen lehetnek és nem száz százalékig hatékonyak. Hiszen már önmagában is veszélyes lehet a darázsfészek közelébe férkőzni, különösen ha észlelik a veszélyt a rovarok és támadásba lendülnek. Ez ugyanis akár az ember életébe is kerülhet. Éppen ezért érdemes minket tárcsáznia, ha amire szüksége van, az darázsirtás Veszprém megye területén. Így hamar visszatérhetnek az otthonába a nyugodt és megszokott hétköznapok, amikor nem kell aggódnia, amikor döngicsélést hall.

7 views0 comments

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page