top of page

3 dolog, ami miatt hasznos a szakember által végzett darázsirtás Pécs városában!

A darazsakkal való találkozás bizony nem veszélytelen, főként akkor nem, ha egy komplett fészek megjelenéséről van szó. Ami biztos, hogy egyedül laikusként nem érdemes nekivágni az eltávolításának, a szakember jelenléte mindenképpen ajánlott.


Mit jelent a szakember által végzett darázsirtás Pécs városában?

A darázsirtás nem gyerekjáték, nagyon komolyan kell venni ha megjelennek a nem várt zümmögő vendégek a ház körül. Hiszen nem csak idegesítő hosszú távon a jelenlétük, de kifejezetten veszélyes is lehet függetlenül attól, hogy gyermekről vagy felnőttről van szó. Éppen ezért remek megoldás a darázsirtás Pécs városában. Lássuk, milyen előnyökkel jár mindez?


1. Súlyos reakciókat is kiválthat egy csípés

Nagyon fontos tudni, hogy egy darázscsípés során olyan különböző anyagok jutnak a szervezetbe, amelyekre minden emberi szervezet másképpen reagál. Van, aki a csípés fájdalmán kívül semmit sem érez és nem okoz számára problémát. Ám vannak olyanok is, akik esetében enyhe vagy akár egészen súlyos allergiás reakciók is előfordulhatnak, ez pedig bizonyos esetben akár halálos kimenetelű is lehet. Ráadásul mindez később is kialakulhat. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek korábban nem okozott gondot a darazsak támadása, évekkel később viszont komoly tüneteket produkálhat utána.


2. Laikusként veszélyes lehet a fészkek közelébe menni

Tény, hogy számos házi módszer létezik, sőt, az interneten is rengeteg tökéletesek tűnő megoldásról írnak, a rovarirtás a legtöbb esetben szakértelmet kíván. Hiszen ezáltal lesz biztonságos és garantáltan hatékony az irtás. Nem beszélve arról, hogy léteznek olyan kártevők, melyeknek az irtása magas biológiai és irtószer ismeretet igényel és ennek hiányában veszélyes is lehet. Nem beszélve arról, hogy számos helyen előfordulhat a fészek, olyanokon is, amelyek nehezen hozzáférhetők. Épületekben, falakban, padlástérben, eresz alatt, tűzfalon vagy számos más helyszínen. A módszereket tekintve pedig számos megoldás létezik. Ami biztos, hogy első lépésként a helyszínre érkező szakember felkutatja a darazsak fészkeit, majd felmérve a veszélyeket és a kockázatokat az ingatlan tulajdonossal egyeztetve szervezi le a biztonságos munkavégzést.


3. Nem számít, mennyire nehezen hozzáférhető a hely

Számos olyan módszer létezik, amit egy szakember biztonsággal vethet be akkor is, ha nehezen hozzáférhető az fészek. Bár a leggyakrabban alkalmazott módszer a permetezés a fészekre közvetlen, majd a fészek körüli felületekre is, de jó megoldás lehet ezen felül az úgynevezett porozás is. Ha nehezen hozzáférhető a hely, akkor egy úgynevezett röplyukon keresztül kell az irtást elvégezni, melyre a permetezés, amely csak e módszer által lehetséges. Mindez egy speciális, nagynyomású porozógéppel a lyukon keresztül történik. Az anyag megtapad a felületen és hosszú ideig megőrzi ölő hatását. Mindez pedig csak a jéghegy csúcsa a módszerek területén.


Vagyis nem kérdés, hogy ha amire szüksége van az a darázsirtás Pécs környékén, akkor a legjobb helyen jár.

12 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page